Pravljica gradu FalaVeliko je bilo že napisanega, veliko prebranega in ujetega na filmski trak … pa vendar ste o tem le slišali, gledali ali brali … Mi vam omogočimo, da to doživite.Podoživite srednji vek. Vzemite si čas in obiščite več kot 700 let star grad Fala. V prelepem okolju, obdanem s spokojno tišino, kjer je slišati le pesmi ptic, Vas čaka pravo doživetje.

Podrobnosti


Grajske igre


Del grajskega življenja na gradu predstavljajo tudi igre in lov s strelskim orožjem kot so samostrel ter lok

Naučite ter preizkusite se z ravnanjem srednjeveškega orožjaSrednjeveški samostreli so imeli moč tudi do 181 kg. Za napenjanje samostrela se uporabljajo vzvodi ali škripci.


Srednjeveška kuhinja


Hrana plemičev in drugih pomembnih osebnosti tistega časa je bila zelo bogata, saj so lahko na enem banketu pojedli preko 6 različnih vrst jedi. Hrana je bila včasih obarvana celo s pravim zlatom.Postanite del te zgodbe tudi vi in preiskusiti hrano pripravljeno na srednjeveški način.

Grajska ječaSkupaj z grajskim osebjem ogled mračnih prostorov grada fala, grajske ječe in mučilnih naprav, kjer so zapirali in mučili srednjeveške čerovnice ter druge jetnike. Po želji možen tudi preiskus mučilnih naprav.


Galerija
Falska elektrarna


Obiščite eno največjih Dravski elektrarn, ter spoznajte njeno zgodovinoFalska elektrarna je bila poleg elektrarne Gubavica na Cetini največja elektrarna v Kraljevini Jugoslaviji in največja v Dravski banovini. Zgrajena je bila med 1. svetovno vojno, obratovati pa je začela leta 1918. Podjetje je financiral švicarski bančni koncern, pozneje pa je delovalo kot delniška družba, v kateri je bil poleg omenjenega koncerna zastopan tudi slovenski kapital.

Galerija


Ljubezni dan na gradu falaTam gori na starih pečinah kraljevi nam dviga se grad Falski. Vsi med gozdovi in Dravo objet, njegova veličastnost kar krade pogled. Za najlepše trenutke na ljubezni dan, ko obljubiš in poljubiš. Grajska južina pri dišala bo in občutili bomo, da smo le telo, katerega vitezi varujejo in grajske dame občudujejo. Ko nebo se zmrači in vzdušje zagori takrat prava ljubezen zaživi


Podrobnosti